farmCam IP-systemet har ingen monitor. Bilden ses via en app på din smartphone eller läsplatta.

Kameran kan antingen skapa sin egen hotspot som du kan logga in på, eller så kan den kopplas till en router via wifi eller kabel. I hotspotläge måste du vara inom 50 meter från kameran (utan hinder emellan). Om du vill se kamerabilden från valfitt ställe så behöver du koppla upp den till Internet via en router. Kameran skickar bilder till routern via antennen (wifi) eller via en kabel mellan routern och kameran. Eftersom kamerabilden skickas via internet så måste din telefon/platta ha mobildata påslaget eller vara uppkopplad till ett wifi-nätverk med internet.

Signeln på 2,4 GHz skickas som radiovågor i luften. Radiovågorna kan ta sig igenom de flesta objekt eller studsa runt dem. Dock så tappar signalen i styrka vid varje hinder (fönster, väggar etc.). Om signalen måste gå igenom metall så dämpas den kraftigt.