Det är rekommenderat att installera kameran i FarmCam 2.0 mobilapp innan du lägger till enheten till Windows-applikationen.
Ladda ner FarmCam 2.0 för Windows här: https://www.luda.farm/sv/pages/farmcam-2-app

I FarmCam 2.0 Windows-applikation finns två lägen: Live-visning och Uppspelning. Nedan följer en beskrivning av de olika funktionerna som finns.

Live-visning

1. Lägg till enhet. Klicka på plustecknet (+) för att lägga till din kamera till FarmCam 2.0 Windows-applikation. I följande länk hittar du instruktioner till hur du lägger till din kamera https://support.luda.farm/sv-SE/support/solutions/articles/14000147751-l%C3%A4gg-till-din-kamera-till-windows-applikationen.

2. Inställningar. Om du klickar på kugghjulet bredvid kameranamnet kommer du till inställningarna för en individuell kamera.

3. Live-visning. Visar live-video för din kamera.

4. Uppspelning. I uppspelning hittar du inspelade videos. Mer information om om uppspelning finns nedan.

5. Skärmlås. Om du klickar på hänglåset kommer appen att låsas så att obehöriga inte kommer åt dina kameror. Du kan lägga till ett lösenord för skärmlås under klientinställningar.

6. Klientinställningar. Kugghjulet leder till inställningsmenyn.

7. Förminska/Expandera. Om du klickar på Förminska kommer sidomenyn som visar dina kameror att försvinna (se den vänstra bilden nedan). Den kommer tillbaks om du klickar på samma knapp en gång till (expandera).

8. Pilar. Om du har flera kameror kan du enkelt byta mellan dem med hjälp av pilarna.

9. Scrollview. Om du har flera kameror kan du aktivera scrollview och applikationen kommer automatiskt att byta mellan dina kameror baserat på ett tidsintervall. Du kan ställa in tidsintervallet under "Tid för rullbild" i klientinställningar. Till exempel, om du har tidsintervallet på 10 sekunder kommer den första kameran visas i 10 sekunder innan den byter till nästa kamera.

10. Samtal. Gör att du kan prata genom kamerans mikrofon. Denna funktion är tillgänglig för FarmCam 360/360S och FarmCam Mobility/Mobility S.

11. Tidsförlopp. Med denna funktion kan du skapa tidsförlopp med din kamera. Denna funktion är tillgänglig för FarmCam 360/360S och FarmCam Mobility/Mobility S. Se följande länk för instruktioner: https://support.luda.farm/sv-SE/support/solutions/articles/14000136770-hur-man-anv%C3%A4nder-funktionen-tidsf%C3%B6rlopp

12. Ljudlarm. Sätter på kameran larm. Denna funktion är tillgänglig för FarmCam 360/360S och FarmCam Mobility/Mobility S.

13. Beskär video. Gör att du kan zooma in på ett specifikt område i kamerabilden. Denna funktion är endast för att titta live och det går inte att göra en manuell inspelning när du beskär videon. Denna funktion är tillgänglig för FarmCam 360/360S och FarmCam Mobility/Mobility S.

14. PTZ. Pan-tilt-zoom. Tillåter dig att ändra kameravinkeln. Denna funktion är tillgänglig för FarmCam 360 och FarmCam 360S.

15. Spela in. Gör en manuell inspelning.

16. Snapshot. Tar en bild.

17. Direktuppspelning. Välj kvalitén på bilden. Du kan välja mellan hög och låg kvalitet.

18. Volym. Kontrollerar volymen.

19. Dela. Gör att du kan dela upp skärmen för att visa flera kameror samtidigt. Det finns flera alternativ. Du kan se ett exempel i bilden till höger nedan.

20. Helskärm. Programmet öppnar i helskärm.

Förminska                                                                                  Dela

Uppspelning

1. Datum. Välj vilket datum du vill kolla på inspelningar ifrån.

2. Timer. Används för att sortera dina videor. Om endast timern är aktiverad (orange) visas alla kontinuerliga inspelningar. Om den är avaktiverad (grå) kommer alla kontinuerliga inspelningar att döljas. Gäller för FarmCam HD.

3. Alla rörelser. Används för att sortera dina videor. Om endast någon rörelse är aktiverad (orange) visas alla videor där inspelningen utlöstes av någon rörelse. Om den är avaktiverad (grå) kommer alla videor som utlöstes av någon rörelse att döljas. Gäller för FarmCam HD.

4. Person. Kan användas för att sortera dina videor. Om endast person är aktiverad (orange) kommer videor vars inspelning triggats av en person att visas. Om du har person avaktiverad (grå) kommer videor vars inspelning triggats av en person inte att visas. Gäller för batterikameror som FarmCam Mobility S och FarmCam 360S.

5. Fordon. Kan användas för att sortera dina videor. Om endast fordon är aktiverad (orange) kommer videor vars inspelning triggats av ett fordon att visas. Om du har fordon avaktiverad (grå) kommer videor vars inspelning triggats av ett fordon inte att visas. Gäller för batterikameror som FarmCam Mobility S och FarmCam 360S.

6. Övriga. Kan användas för att sortera dina videor. Om endast övriga är aktiverad (orange) kommer videor vars inspelning triggats av övriga (allt förutom personer eller fordon) att visas. Om du har övriga avaktiverad (grå) kommer videor vars inspelning triggats av en övriga inte att visas. Gäller för batterikameror som FarmCam Mobility S och FarmCam 360S.

7. Snapshot. Ta ett foto av en inspelad video.

8. Ladda ner. Ladda ner videon som spelas.

9. Direktuppspelning. Ställ in kvalitén på videon. Du kan välja mellan hög och låg klarhet.

10. Avancera ruta för ruta. Genom att klicka på denna knapp kan du välja att titta på videon bild för bild För att se nästa bildruta måste du klicka på knappen igen, ett tryck innebär att du flyttar en bildruta framåt i videon.

11. Spela upp. Spela upp inspelad video.

12. Hastighet. Du kan sakta ner uppspelningshastigheten. De alternativ som finns r 1x (normal), 0.5x och 0.25x.

13. Ladda ner. Du kan välja vilka inspelade videos från en dag som du vill ladda ner. Se följande länk för instruktioner hur du laddar ner videos: https://support.luda.farm/sv-SE/support/solutions/articles/14000148609-hur-laddar-jag-ner-en-video-i-farmcam-2-0-windows-applikation

14. Klipp. Välj vilka videor från en 24 timmars period som du vill ladda ner.

15. Volym. Kontrollerar volymen.

16. Helskärm. Den inspelade videon kommer att öppnas i helskärm.

17. Inspelade videos under 24 timmar. Visar när och hur många videos som har spelats in under 24 timmar för det valda datumet. Du kan använda minustecknet (vänster) och plustecknet (höger) för att zooma in och ut på en specifik tidsperiod under de 24 timmarna.